کتابخوانی را با چه کتاب هایی شروع کنیم؟
وقتی انسان عادت به انجام کاری را ندارد ولی دوست دارد این عادت درون وجودش شکل بگیرد باید پله پله و آرام آرام تلاش کند تا این عادت در وجودش تبدیل به ملکه شود. کتابخوانی هم از این قضیه مستثنی نیست، برای شروع کتابخوانی باید افراد سراغ کتاب هایی بروند که اولا بسیار سبک و داستانی و جذاب هستند در ثانی حجم کمی داشته باشند. در ادامه مقاله به این پرسش ” کتابخوانی را با چه کتاب هایی شروع کنیم؟ ” پاسخ می دهیم.
چه مواردی در شروع کتابخوانی اهمیت بالایی دارد؟
همانطور که گفته شد برای اینکه بتوانیم عادت کتابخوانی را در وجود خودمان بوجود بیاوریم و کم کم این عادت را به ملکه تبدیل کنیم باید این موارد را در شروع مطالعه و کتابخوانی رعایت کنیم:
۱. کتاب های سبک و راحت بخوانیم
خیلی خیلی مهم است که در شروع کتابخوانی به سراغ کتاب های فلسفی، کتب علمی سنگین، رمان هایی با متون سنگین، کتب ادبی کلاسیک نرویم چرا که این کتاب ها غالبا متون سنگین و غیر روان و خسته کننده ای دارند و همین امر برای ما در شروع کتابخوانی زدگی می آورد.
کتاب هایی که ما غالبا پیشنهاد میکنیم کتاب های داستان و رمان های جذاب و گیراست یا برخی کتب تاریخی است یا زندگینامه افراد مشهور و سفرنامه هاست؛ معمولا این جنس کتب خواندنشان بسیار ساده و روان است.
۲. خواندن کتب حجیم ممنوع است!
بله درست شنیدید، خواندن کتب حجیم که تعداد صفحات آن از ۴۰۰ صفحه بیشتر باشد برای شروع مطالعه اکیدا ممنوع است. معمولا ما انسان ها دوست داریم یک کتاب را سریع بخوانیم و چون در ابتدا مطالعه عادت به تندخوانی نداریم، خواندن کتاب های حجیم برای ما خسته کننده می شود و ممکن است کلا قید مطالعه کردن را بزنیم.
بنابرین در انتخاب کتاب مناسب برای شروع مطالعه حتما به این نکته توجه ویژه داشته باشید.
۳. ساعات مطالعه خود را از کم شروع کنید
برخی افراد به واسطه شور و شوق اولیه که دارند خود را ملزم میکنند که مثلا در روز یک ساعت مطالعه کنند، اینکار بسیار خوب است اما برای شروع مطالعه پیشنهاد نمی دهیم، شما باید کم کم از ۵ دقیقه مطالعه مستمر روزانه شروع کنید و زمان آن را افزایش دهید تا به یکساعت در روز برسید. اینکار برای شما خستگی آور نخواهد بود و از مطالعه لذت می برید.
بهترین کتاب ها برای شروع کتابخوانی
حال در اینجا قصد داریم به شما بهترین کتاب هایی که مناسب شماست که مطالعه را شروع کنید را معرفی کنیم:
- کیمیاگر نوشته پائولوکوئیلو (زیر 200 صفحه)
- قمار باز نوشته داستایفسکی (حدودا 200 صفحه)
- شازده کوچولو اثر آنتوان دو سنت اگزوپری ( زیر 150 صفحه)
- نیم دانگ پیونگ یانگ رضا امیرخانی (344 صفحه)
- هنر خوب زیستن اثر رولف دوبلی (حدودا 250 صفحه)
- در جستجو معنا اثر ویکتور فرانکل ( زیر 250 صفحه)
- هنر شفاف اندیشیدن اثر رولف دوبلی (حدودا 300 صفحه)
دیدگاهها