«سیمای زنی در میان جمع» شاهکار کارنامهی هانریش بل با ترجمه مرتضی کلانتریان به فارسی در آمده است. هانریش بل، دومین نویسنده آلمانی است که موفق به کسب جایزه نوبل شده است. او را یکی از مهمترین چهرههای ادبی آلمان به شمار میآورند. دوران کودکیاش مصادف با یکی از بدترین دورههای اقتصادی و سیاسی در جامعه آلمان بود. در بزرگسالی به ناچار مجبور به شرکت در جنگ شد، جنگی که هر لحظه تنفرش از آن بیشتر میشد.
او چهره برجستهی نویسندگان پس از جنگ جهانی دوم است، کسی که خود تجربیاتی عمیق و دست ِاول از جنگ دارد و نفرتی عمیق از آن در اعماق وجودش ریشه دوانده است. جنگ جهانی دوم همان گونه که آلمان را از لحاظ سیاسی و اقتصادی و اجتماعی نابود کرد، فرهنگ و هنر و ادبیات آن را نیز با خاک یکسان کرد. نویسندگان بعد از جنگ آلمان با ویرانهای روبه رو بودند که نیاز بود از نو ساخته شود. از این رو ادبیات این زمان را «ادبیات ویرانه» نامیدند. هانریش بل در چنین روزگاری مینوشت و تأثیر جنگ بر زندگی مردم و پیامدهای جنگ را که گریبانگیر نسلهای آینده میشد، دستمایه آثارش قرار میداد. برای خرید کتاب سیمای زنی در میان جمع همین حالا اقدام کنید
بل «سیمای زنی در میان جمع» را سال ۱۹۷۱ در دوران اوج خلاقیت و پختگی خود نگاشت و یک سال بعد جایزه نوبل به او تعلق گرفت. سیمای زنی در میان جمع، رمانیست سرشار از ظرافتهای ادبی و روایی، که فارغ از پیچیدگیهای بیمورد بوده و با زبانی روان و شیوا نوشته شده است. کتاب، سرگذشت زنی آلمانی، لنی فایفر را روایت میکند که در جنگ شوهرش را از دست داده است. رمان توسط شخصی غایب در روند داستان روایت میشود؛ راوی خبرنگاری جستجوگر است که به دنبال گوشههای زندگی این زن رفته و با پرسش از دوستان و آشنایان لنی، در صدد است جزئیات زندگی او را به روشنی دریابد. در حقیقت خرده روایتهای پراکنده و تودرتویی که شاهدان مهیا میکنند، اساس شکلگیری ساختار روایی کل رمان را تشکیل میدهد، تکههای پازل کنار هم قرار میگیرند و تصویر لنی به عنوان یک قربانی کامل میشود .این رمان را میتوان بارها خواند و هر بار به نکات و ظرایف جدیدی دست یافت. این رمان به همت نشر «آگه» منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.