تهوع اثر ژان پل سارتر نشر چشمه
کتاب تهوع اثر ژان پل سارتر نشر چشمه یکی از چهل اثر برگزیده قرن بیستم است. یک رمان فلسفی است که بخشی از اندیشههای «ژان پل سارتر»، فیلسوف برجسته فرانسوی را درباره اختیار انسان در تعیین سرنوشتش باز میگوید.
با خواندن آن میتوان تا حدی جهان ذهنی سارتر را شناخت. روکانتن، پژوهشگر جوانی است که بدون دوست، خانواده و تعاملات گروهی با تنهایی عمیقی زندگی میکند. او که از کلیشهها و احساسات دروغین اطرافیانش به ستوه آمده است درباره وجود، جسم و هر آنچه در اطراف آدمی قرار دارد، فکر میکند. در کتاب تهوع (Nausea)، یادداشتهای روکانتن سردرگم را میخوانیم. که به دنبال معنا در دنیایی پوچ و عبث میگردد. او شرح این پریشانیها و تغییر نگاهش به اشیای بیجان را در دفترش یادداشت میکند. یادداشتهایی که نمایانگر سیر دگرگونی آگاهی و درک او از خویش است.
فلسفه اگزیستانسیالیسم
سارتر (Jean-Paul Sartre) به آزادی بنیادی انسان اعتقاد داشت. و باور داشت که «انسان محکوم به آزادی است. » او که بیشتر تحت تاثیر فیلسوفانی چون دکارت، هوسرل و هایدگر قرار داشت. در سال 1943 اثر فلسفی بنیادی و مهماش «هستی و نیستی» را به چاپ رساند و فلسفه اگزیستانسیالیسم را پروراند.
اگزیستانسیالیسم به معنای بودن و هستی است و به موجودات آگاه از واقعیت خاص گفته می شود و از آن با عناوین هستیگرایی و اصالت وجود یاد میشود. بر اساس تفکرات سارتر، هویت انسان در گروی آزادی و قدرت انتخابش است. سارتر معتقد است که چیزی در این آزادی و توانایی وجود دارد که آدمی را به احساس مسئولیت وادار میکند: چیزی، چون «دلهره»، همان احساسی که روکانتن، شخصیت کتاب «تهوع» دچارش است.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.