مجموعه آثار صمد بهرنگی 8 جلدی
صمد بهرنگی از تاثیرگذارترین و مشهورترین نویسندگان معاصر فارسی است. با اینکه او به عنوان نویسنده ادبیات کودک شناخته میشود. اما تاثیر کتابهایش روی نویسندگان چند نسل بعد از خودش نیز قابل بررسی است. بیشک هیچ کتابخوانی نیست که نام «ماهی سیاه کوچولو» را نشنیده باشد.
این قصه به اصطلاح کودکانه بهرنگی، توانسته مرز بین نسلها، قومیتها و زبانهای مختلف را شکسته. و تبدیل به یکی از مهمترین کتابهای تاریخ ادبیات معاصر شود.
همچنین پایبندی بهرنگی به استفاده از ادبیات عامیانه آذربایجان و استفاده او از قصههای شفاهی در آثارش باعث شده تا هر کس از هر قشری بتواند با این کتابها ارتباط برقرار کند.
بخشی از مصاحبه نویسنده کتاب مجموعه آثار صمد بهرنگی 8 جلدی با در خبرگزاری همشهری
پدرش عزت و مادرش سارا نام داشتند و وی دارای دو برادر و سه خواهر بود. پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی زندگی را میگذراند.صمد بهرنگی پس از تحصیلات ابتدایی و دبیرستان در مهر ۱۳۳۴ به دانشسرای مقدماتی پسران تبریز رفت و خرداد ۱۳۳۶ از آنجا فارغالتحصیل شد.از مهر همان سال و در حالیکه تنها 18 سال داشت آموزگار شد و تا پایان عمرکوتاهش، در آذرشهر، ماماغان، قندجهان، گوگان، و آخیرجان در استان آذربایجان شرقی که آن زمان روستا بودند تدریس کرد.
در مهر ۱۳۳۷ برای ادامه تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به دوره شبانه دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز رفت و همزمان با آموزگاری، تحصیلش را تا خرداد ۱۳۴۱ و دریافت گواهینامه پایان تحصیلات ادامه داد. بهرنگی در 19 سالگی اولین داستانش با نام عادت را نوشت. یک سال بعد داستان تلخون را که برگرفته از داستانهای آذربایجان بود با نام مستعار «ص. قارانقوش» در کتاب هفته منتشر کرد و این روند با بینام در ۱۳۴۲، و داستانهای دیگر ادامه یافت
هنوز بررسیای ثبت نشده است.